Asiakastarina: Unelmien kylpyhuoneet – katastrofista luksukseen

Dramaattinen lähtötilanne: Liikkuvat laatat paljastivat piilevät ongelmat

Jotkin laatat ikään kuin upottivat, kun niiden päälle astui. Kun aloin tutkia tilannetta tarkemmin, huomasin, että voi luoja – täällä on enemmänkin tällaista!
Anu Brown

Brownin perhe muutti vuonna 1982 rakennettuun paritalon puolikkaaseen. Vuonna 2015 remontoitu kylpyhuone oli kaikin puolin kivan näköinen ja vaikutti toimivalta. Sitten alkoivat ongelmat.

“Mustien laattojen saumauksissa oli valkoisia kohtia. Ajattelin ensin, että se oli vain kosmeettinen haitta, joka korjautuu uusimalla saumat. Kun laatat alkoivat liikkua alla, tiesin, että kyseessä onkin isompi juttu”, Anu Brown sanoo.

Hän otti yhteyttä kolmeen remonttiyritykseen selvittääkseen, mitä oli tehtävä. Kaikki totesivat saman asian: kylpyhuone oli remontoitava täysin.

Brownit halusivat luotettavan remontoijan, jonka työn jälkiä ei tarvitse korjailla. Kolmesta vaihtoehdosta remonttikumppaniksi valikoitui Vesiykköset. Tärkeä valintakriteeri oli, ettei Vesiykköset käytä alihankintaa.

“Kaikki työntekijät ovat heidän omia ammattilaisiaan. Myös remontin hinta oli kilpailukykyinen.”

Rakennusvirheet syyniin – vastuiden selkiyttäminen säästi aikaa ja rahaa

Kävi ilmi, että yläkerran kylpyhuoneen virheellisesti tehty vesieristys oli aiheuttanut vaurioita rakenteisiin. Myös lattian kaadot oli tehty väärin.

Vesiykkösten kokenut märkätila-asentaja kävi ripeästi työhön ja alkoi purkaa laattoja. Purkuvaiheessa tuli useampia rakennusvirheitä vastaan. Niistä selvittiin hyvin, ja asiat etenivät joutuisasti.

“Asentaja kertoi meille aina, missä mennään ja mikä on seuraava vaihe. Myös taloyhtiön vastuut huomioitiin, kun selvisi, että vesivahinko oli vaikuttanut rakenteisiin”, Anu kertoo.

“Remontti onnistui hyvin. Kylpyhuoneesta tuli tosi hieno!”, hän kehuu.

Luksusta arkeen: Alakerran kylpyhuoneeseen tyylikäs uudistus

Koska yläkerran remontti oli mennyt nappiin, Brownit tilasivat Vesiykkösiltä toisenkin kylpyhuoneremontin. Alakerran kodinhoitohuone / WC sai kokonaan uuden, ylellisen ilmeen, kun se remontoitiin lokakuussa 2023. Bonuksena tilaan lisättiin suihku arkea helpottamaan.

”Vesiykkösten Ohto teki todella laadukasta työtä. Kaikki on hyvin viimeisteltyä. Kylpyhuone näyttää nyt todella upealta!”, Anu iloitsee.

Ylellisyyden tuntua lisää itse valittu ja aikaa hyvin kestävä seinien subway-laatoitus.

”Halusimme vähän luksusta. Se kannatti, vaikka rahaa kului hiukan enemmän”, Anu kertoo.

Vesiputket vaihtoon kätevästi samassa yhteydessä

Vesiykköset ehdottivat myös vanhojen vesiputkien vaihtoa uusiin. Kun putket vaihdetaan remontin yhteydessä, putkisto voidaan sovittaa parhaiten kylpyhuoneiden uusiin suunnitelmiin ja tarpeisiin. Samalla säästetään kustannuksia.

“Katsoimme putkimiehen kanssa, miten vesiputket vaihdetaan ja minkälainen kustannus lisätyöstä tulee. Oli tosi järkevää vaihtaa ne molempien remonttien yhteydessä”, Anu huomauttaa.

Kylpyhuoneremontit valmistuivat aikataulussa

Yläkerrassa remontti kesti noin viisi viikkoa ja alakerrassa neljä viikkoa.

“Molemmissa remonteissa aikataulu piti hyvin. Yläkerran remonttia viivästytti hiukan se, että jouduimme odottamaan taloyhtiön päätöstä korvausasiasta”, Anu sanoo.

“Myös työn hinta oli tarjouksen mukainen, siihen ei tullut mitään yllättäviä lisämenoja”, hän toteaa tyytyväisenä.

Vesiykkösten laatu vakuutti: kolme muutakin remonttia taloyhtiöön

Taloyhtiössä huomattiin, että kolmessa muussa asunnossa oli vielä alkuperäiset, vuodelta 1982 peräisin olevat kylpyhuoneet ja saunat yläkerrassa. Anu kertoi hyvistä kokemuksistaan Vesiykkösten kanssa. Kilpailutusten jälkeen kaikki kolme, joiden asunnossa oli vielä remontoimaton kylpyhuone, valitsivat Vesiykköset remonttipartnerikseen.

Kylpyhuoneremontit alkoivat viikko Brownien alakerran remontin jälkeen. Myös niissä työt tehtiin aikataulussa.

Voin lämpimästi suositella Vesiykkösiä remonttikumppaniksi!
Anu Brown